Zomerretreat herstel van Burn-out

27 t/m 29 juni 2022

Een Burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en mind op een lange periode waarin je onder druk hebt gestaan of veel stress hebt ervaren door belastende werk- en/of privéomstandigheden.

Bij een Burn-out is je lichaam compleet leeggezogen, waardoor je last hebt van vermoeidheid en allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, misselijkheid en duizeligheid. Daarnaast is je mind volledig overprikkelt, waardoor je geen informatie meer tot je kunt nemen en je geheugen en concentratieproblemen ervaart. Om tot een goed herstel te komen is rust nemen in combinatie met energie gevende activiteiten doen, van essentieel belang.

Deze retreat heeft een groot pallet aan ingrediënten in zich om weer te kunnen herstellen van een Burn-out. De retreat bestaat uit yoga, mindfulness en workshops die effectieve interventies vanuit de Gedragstherapie omvatten.  Deze retreat helpt je om tot rust te komen en geeft je daarnaast de inzichten en tools om zelf verder aan de slag te gaan met je herstel.  Dit alles vindt plaats op een prachtige locatie midden in de prachtige en rustige natuur van het Unesco Waddengebied!

Meld je nu aan en maak een start om energie en ontspanning op te gaan bouwen!

Programma

De retreat start op maandag 15.00 uur en eindigt op woensdag om 15.00 uur.  Dagelijks is er een aanbod van mindfulness, yoga en workshops met de volgende thema`s:

 1. Balans in het dagelijks leven
 2. Voedingsinterventies
 3. Een goede nachtrust
 4. Werkgerelateerde interventies 1: Time-management en energiebalans
 5. Werkgerelateerde interventies 2: Persoonlijke eigenschappen en voorwaarden voor re-integratie

Tijdens de workshops krijg je informatie en tips en maak je je eigen persoonlijke herstelplan op de verschillende thema`s die aan bod komen. Je krijgt informatiebladen mee, die je naast je eigen werkbladen mee naar huis kunt nemen als naslagwerk. Ook geef ik je tips voor yoga- oefeningen die je kunt doen bij specifieke lichamelijke klachten.

Op deze manier heb je aan het einde van deze drie dagen een volledig op maat gemaakt Burn-out herstelplan voor jezelf gemaakt.

 De dagen zien er als volgt uit:

Maandag
14.30-15.00 Aankomst en installeren in kamer
15.00-16.00 Kennismaking en meditatie
16.00-17.30 Vrije tijd
17.30-18.00 Workshop `Balans in het dagelijks leven`
18.30-19.30 Diner
19.30-20.30 Vrije tijd
20.30-21.30 Yin yoga

Dinsdag
08.30-10.30 Ontbijt
09.00-10.15 Wandelmeditatie
10.15-11.30 vrije tijd
11.30-12.30 Workshop voedingsinterventies
12.30-13.30 Lunch
13.30-16.30 Vrije tijd
16.30-18.00 Workshop werkgerelateerde interventies 1, afgesloten met meditatie
18.00-19.00 Diner
19.00-20.30 Vrije tijd
20.30-21.30 Yin yoga

Woensdag
08.30-09.30 Ontbijt
09.00-10.15 Yin-Yang Yoga
10.15-11.30 vrije tijd
11.30-12.30 Werkgerelateerde interventies 2
12.30-13.30 Lunch
13.30-14.30 Meditatie en herstelplan afronden  met herstel bevorderende yoga-oefeningen.
14:30-15:00 Evaluatie en afsluiting

Je bent niet verplicht om aan alle programma-onderdelen mee te doen. Je kunt het aanpassen aan jouw behoefte!

Burn-out behandeling bij Praktijk Reflectief

Is een retreat niks voor jou maar wil je toch van je Burn-Out klachten af?  Ik help je graag in mijn eigen praktijk, Praktijk Reflectief, in Roden. Reflectief is een vrijgevestigde praktijk voor EMDR, Cognitieve gedragstherapie en Mindfulness. Reflectief biedt kortdurende behandeling aan volwassenen binnen de basis GGZ.

Locatie

De retreat vindt plaats in het Idyllische plaatsje Paesens-Moddergat. De eigenaren hebben een boerderij  gerenoveerd tot een sfeervol, kleinschalig retreatcentrum met een prachtige yogazaal.

De boerderij beschikt over vijf ruime appartementen met een eigen, luxe badkamer (inclusief ligbad). Drie van deze kamers beschikken over een slaapruimte boven en beneden. Als je samen met iemand komt, deel je uiteraard met zijn tweeën een appartement. Kom je alleen? Dan word je ingedeeld met maximaal 2 andere deelnemers die ook alleen komen in een ruim appartement met voldoende privacy.

Afhankelijk van de kamerindeling, kunnen er zo’n 8 tot 12 mensen deelnemen. 

De prachtige boerderij is gelegen in het noorden van Friesland en ligt net buiten het dorpje Paesens – Moddergat, wat vaak het mooiste plekje aan de Waddenzee wordt genoemd. Het is een plek ver weg van alle hectiek en een ideale uitvalbasis om tot rust te komen. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen langs het Wad of door de mooie natuur van het Lauwersmeergebied. Er zijn een aantal fietsen aanwezig die je kosteloos kunt gebruiken. Op 10 autominuten vind je het nationaal park Lauwersmeer, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Varen, suppen, zwemmen of op een terrasje zitten, alles is mogelijk in dit recreatiegebied. En wil jij ’s avonds wandelen onder de sterren? Het Lauwersmeer beschikt over een officieel “Dark Sky Park”. Stap hier de duisternis van de natuur binnen waar de nacht roept, want in het donker zie je meer. De prachtige Elfstedenstad Dokkum ligt op slechts 10 minuten rijden. De perfecte stad voor een middagje shoppen, inclusief maar liefst 140 rijksmonumenten in de historische binnenstad. Mocht je tot slot je verblijf in deze prachtige omgeving willen verlengen? Koppel er een bezoekje aan de Waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog aan vast.

Verzoring

De retreat is inclusief ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en er is de hele dag thee, koffie en water beschikbaar. Er worden gezonde vegetarische maaltijden geserveerd. Met eventuele dieetwensen/allergieën kan rekening worden gehouden.

Prijs & Periode

Het weekend vindt plaats van 27-29 juni 2022. De prijs voor deze retreat bedraagt € 395 voor een  gedeelde kamer.

Inclusief:

 • Yoga
 • Meditatie
 • Gedragstherapeutische interventies
 • 2 nachten verblijf inclusief bedlinnen en handdoeken
 • Alle maaltijden, tussendoortjes, thee, koffie, water
 • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • Informatie en werkbladen + eigen op maat gemaakt herstelplan

Meer weten of aanmelden?

Heb je nog vragen over deze retreat? Neem gerust contact met mij op!

Wil je je aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in!

Mindfulness & Yoga Retreat Fix je Mindset!

18 t/m 20 november 2022
Door middel van een mindfulnessretreat kun je je beoefening van Mindfulness en een gezonde leefstijl weer een boost geven. In deze retreat is het doel om tot rust en in je kracht te komen, tevens je aandacht te richten op doelen die je wilt verwezenlijken.